Blog

HomeBlogTomatensoep
tomatensoep

Tomatensoep

Lekker man! En zelf maken is echt veel lekkerder dan de soep uit een pakje! Met dit fantastische recept voor tomatensoep van Karin Luiten tover ook jij dit op tafel.

tomatensoep

Ingrediënten

  • 1,5 kg rijpe smaaktomaten
  • 3 knoflooktenen
  • 3 takjes rozemarijn
  • scheutje balsamico-azijn
  • scheut olijfolie
  • beetje crème fraîche of room
  • zout & peper uit de molen

Lekkere romige soep mmmmmmmm

De bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tomaten, verwijder de kroontjes maar laat ze verder heel. Ris de rozemarijnnaalden van de takjes. Pel de knoflooktenen en hak grof. Doe alles in een metalen braadslee en strooi er zout en peper over. Besprenkel met een scheutje balsamico en niet te zuinig met olijfolie. Hussel door elkaar en zet de schaal een half uur in de oven. Pureer de complete inhoud van de braadslee, ook het vocht, met behulp van een roerzeef tot een mooie gladde soep. Verwarm die zonodig nog even al roerend op het vuur en proef op zout en peper. Verdeel over kommen of borden en garneer desgewenst met een dotje crème fraîche of een kringeltje room. Of simpelweg wat lekkere olijfolie.

Tips tips tips

  • Neem geen bleke, harde Wasserbomben maar ga voor knalrode, sappige exemplaren vol smaak. Dat moet nu echt geen probleem zijn.
  • Balsamico-azijn haalt het zoete van de tomaten nog meer naar boven.
  • Door tomaten te roosteren in de oven krijg je extra smaak, vooral dankzij de lichtgeblakerde schil. Ze dus vooral niet vooraf ontvellen.
  • Tomatenschillen in de soep zijn niet lekker. Een roerzeef pureert je soep en houdt meteen ook alle velletjes tegen. Voor weinig te koop in huishoud- of kookwinkels.
  • Wil je de soep dunner? Voeg dan een scheutje water of bouillon toe, maar meestal is het niet nodig. En zonder komt de pure smaak van de tomaten het beste tot z’n recht.
No Comments

POST A COMMENT